top of page

YINYOGA

 Yinyoga er en rolig yogaform som alle kan gjøre. Det er en blanding av yoga, mindfulness og kinesisk medisin. Her gjør vi relativt enkle stillinger som vi blir i over lengre tid. Yin representerer avspenning, tilstedeværelse, kulde og mykhet. Motsatsen, Yang, representerer det ytre, sol, varme og energi (slik det er i den fysiske og dynamiske yogaen Virya, Virya Flyt og Virya Vinyasa Flow). Vi har også korte yangstillinger og flytsekvenser i Yintimen.

 

I Yinyogaen fokuserer vi på skjelett, bindevev, ligamenter, ledd og indre organer. De fleste stillingen er sittende elller liggende,
og øker fleksibiliteten i rygg, hofter og ben.

 

Yinyogaklasse.jpg

Det som er unikt med Yin Yoga er at vi strekker muskelen mens den er helt passiv og helst kald. En oppvarmet muskel har høyere blodgjennomstrømning og kan bestå av opp mot 90% væske. På samme måte som en våt svamp gir dette økt bevegelighet. Når muskelen igjen blir kald mister vi denne bevegeligheten, nettopp fordi selve muskelen ikke er forandret. I Yin Yoga bevegervi oss rolig og med bevissthet til vår behagelige yttergrense, ikke lengre, og blir her over tid, fra 30 sekunder – 5 minutter. Slik jobber vi direkte med bindevevet, forlenger selve muskelen og øker smidighet og bevegelighet. Yin yoga hjelper oss å oppnå optimal muskelhelse.

Yinyoga konsentrerer seg om å skape fri flyt gjennom kroppens bindevev og energibaner, økt bevegelighet av kroppen, samt mobilisering og styrke i ledd og ligamenter. Yinyogaen er en myk og rolig praksis som bringer yogaen tilbake til sine meditative røtter, og er en praksis som virkelig trengs i dagens yangdominerte verden. Yinyoga hører inn under mindful yoga, og er den yogastilen som er raskest voksende på verdensbasis, da vi alle har nytte av å lære teknikker for å roe oss ned i en tid som går fortere og fortere.

image0.jpeg
bottom of page