top of page

Thaimassasje

Thaimassasje er en av de eldgamle helbredelsesformene i den tradisjonelle thailegekunsten. De andre er urtemedisin, astrologi, meditasjon og spirituelle ritualer. Begrepet massasje bringer frem bilder av noe ganske annet enn thaimassasje, som selv på sitt mest grunnleggende er en meget sammensatt sekvens som består av trykk mot vev, tøyning, vridning og manipulering av ledd. Pga av dette kalles gjerne thaimassasje for thaikroppsbehandling.

Thaimassasje hos Jessheim Yoga utføres av Cato Solend. Cato er en dyktig massør med lang og bred erfaring. Dagene Cato kommer til oss blir lagt ut på forsiden av vår hjemmeside.

massasje

Historie

Thaikroppsbehandling har vært i konstant utvikling i mer enn 2000 år. Det er derfor ikke overraskende at man finner mange variasjoner i teknikkene som de ulike utøverne bruker, og enda større forskjeller mellom stilen i kroppsbehandlingene som er karakteristisk for det nordlige og det sørlige Thailand.

Fordeler med Thaimassasje

Ved thaimassasje kan du oppnå samme fordelene som i  yoga med hjelp av massøren til å fordype stillingene.

Thaimassasje brukes først og fremst som en forebyggende/vedlikeholdende behandling som forebygger smerte. En fleksibel og en sunn kropp bidrar til å forebygge en lang rekke kroniske smerter i løpet av livet. Likevel brukes thaimassasje mot kroniske plager som astma, isjas, nummenhet i hendene, nakke og skulder smerter, låsninger i ryggen, arm og bein smerter, søvnproblemer, fordøyelses problemer og mye mer.

Det sies ofte at å få Thaimassasje er som å få behandling av en akupunktør, en kiropraktor og en muskelterapeut av en og samme person som gir deg yoga. Det er også veldig mange idrettsutøvere, dansere og yogautøvere som benytter seg av thaimassasje pga av smidigheten den gir.

En kvinne som gir en mann en massasje
bottom of page