top of page

MYK YINYOGA

I den myke YinYogaklassen gjør vi yoga inspirert av Yinyoga, Mediyoga og Restorative yoga. Vi bruker eteriske oljer og akupressur*. En herlig yogaklasse for velvære, strekk, pust og hvile. Timen passer for alle.

Om Yinyoga:

Yin Yoga er en rolig yogaform som alle kan gjøre. Det er en blanding av yoga, mindfulness og kinesisk medisin. Her gjør vi relativt enkle stillinger som vi blir i over lengre tid. Yin representerer avspenning, tilstedeværelse, kulde og mykhet. Motsatsen, Yang, representerer det ytre, sol, varme og energi (slik det er i den fysiske og dynamiske yogaen Virya, Virya Flyt og Virya Vinyasa Flow). Vi har også korte yangstillinger og flytsekvenser i Yintimen.

 

I Yinyogaen fokuserer vi på skjelett, bindevev, ligamenter, ledd og indre organer. De fleste stillingen er sittende elller liggende,
og øker fleksibiliteten i rygg, hofter og ben.

 

Det som er unikt med Yin Yoga er at vi strekker muskelen mens den er helt passiv og helst kald. En oppvarmet muskel har høyere blodgjennomstrømning og kan bestå av opp mot 90% væske. På samme måte som en våt svamp gir dette økt bevegelighet.
Når muskelen igjen blir kald mister vi denne bevegeligheten, nettopp fordi selve muskelen ikke er forandret. I Yin Yoga beveger
vi oss rolig og med bevissthet til vår behagelige yttergrense, ikke lengre, og blir her over tid, fra 30 sekunder – 5 minutter.
Slik jobber vi direkte med bindevevet, forlenger selve muskelen og øker smidighet og bevegelighet. Yin yoga hjelper oss å oppnå optimal muskelhelse.

 

Yinyoga konsentrerer seg om å skape fri flyt gjennom kroppens bindevev og energibaner, økt bevegelighet av kroppen, samt mobilisering og styrke i ledd og ligamenter. Yinyogaen er en myk og rolig praksis som bringer yogaen tilbake til sine meditative røtter, og er en praksis som virkelig trengs i dagens yangdominerte verden. Yinyoga hører inn under mindful yoga, og er den yogastilen som er raskest voksende på verdensbasis, da vi alle har nytte av å lære teknikker for å roe oss ned i en tid som går fortere og fortere.

Om Restorative yoga

Navnet Restorative yoga kommer fra ordet Restore som betyr å gjenopprette. Her ønsker vi å la kroppen og sinnet slappe helt av og gjenopprette og styrke seg selv ved hjelp av hvile. Vi bygger opp med puter og pledd og finner ulike hvilestillinger som er gode for kropp og sinn. 

Om Mediyoga

MediYoga er en myk, terapeutisk og forebyggende yogaform som passer for alle. Det er forholdsvis enkle øvelser som kan gjøres både sittende og liggende på matte, eller sittende på stol. Vi kombinerer pust, kroppsbevegelser og meditasjon. Øvelsene kan utføres av alle, uansett fysisk form og alder. Dette er en rolig yogaform som inneholder bevegelse, pust, mantra og meditasjon. Øvelsene utføres langsomt og kontrollert for å skape fleksibilitet, balanse og avspenning i kroppen med fokus på pust. Øvelsene vil blant annet være med på å bedre din kroppsholdning, øke konsentrasjon, styrke immunforsvaret og nervesystemet, øke sirkulasjonen til stramme muskler og stramt vev. 

 

MediYoga har god effekt på vond rygg og nakke, hodepine, muskelplager, søvnproblemer, utbrenthet, stress, fordøyelsesplager og andre ubalanser. 
 

Yogaformen er basert på Kundaliniyoga og har i tillegg hentet inspirasjon fra tradisjonell kinesisk medisin (TKM) og moderne medisin.

Det som gjør MediYoga unikt er at denne yogaformen er utviklet til å være terapeutisk, og det krever at du har helsefaglig bakgrunn for å bli instruktør. I dag brukes yogaformen som rehabilitering ved 25 norske helseinstitusjoner, deriblant Radiumhospitalet (kreftrehabilitering), Catosenteret, Stavanger kommune – avdeling for psykisk helse og Asker og Bærum sykehus.

Medi Yoga har oppnådd stor fremgang fordi den knytter sammen de urgamle redskapene og øvelsene i yogaen med moderne medisin. For å få lov til å bruke MediYoga som behandling innen helsevesenet må det finnes dokumentasjon på at det virkelig fungerer. Det har derfor vært gjort mange studier på MediYoga siden 1997. Der skolemedisinen er proff på akuttmedisin er MediYoga et helhetlig filosofisk system som støtter vår egen helende evne. Mange MediYoga-instruktører jobber innenfor helsevesenet og bruker yogaen som et kompletterende verktøy i sin arbeidshverdag. For å utdanne seg til MediYoga instruktør kreves det at man har helsefaglig bakgrunn.

bottom of page