top of page

Myk Yoga

Myk Yoga er inspirert av MediYoga, og er en myk, terapeutisk og forebyggende yogaform. Det er forholdsvis enkle øvelser som kan gjøres både sittende, liggende og stående på matte, eller sittende på stol. Vi kombinerer pust, kroppsbevegelser, myk dans og meditasjon. 

Historie


 

Mediyoga, som vår time henter inspirasjon fra, er basert på Kundaliniyoga og har i tillegg hentet inspirasjon fra tradisjonell kinesisk medisin (TKM) og moderne medisin.

Yogaformen er utviklet til å være terapeutisk, og det krever at du har helsefaglig bakgrunn for å bli instruktør. I dag brukes yogaformen som rehabilitering ved 25 norske helseinstitusjoner, deriblant Radiumhospitalet (kreftrehabilitering), Catosenteret, Stavanger kommune – avdeling for psykisk helse og Asker og Bærum sykehus.

Medi Yoga har oppnådd stor fremgang fordi den knytter sammen de urgamle redskapene og øvelsene i yogaen med moderne medisin. For å få lov til å bruke MediYoga som behandling innen helsevesenet må det finnes dokumentasjon på at det virkelig fungerer. Det har derfor vært gjort mange studier på MediYoga siden 1997. Der skolemedisinen er proff på akuttmedisin er MediYoga et helhetlig filosofisk system som støtter vår egen helende evne. Mange MediYoga-instruktører jobber innenfor helsevesenet og bruker yogaen som et kompletterende verktøy i sin arbeidshverdag. 

IMG_7376.JPG
2DyYT%OqThSvgwf8UKu3gQ.jpg

En rolig yogaform
som passer for alle

Øvelsene kan utføres av alle, uansett fysisk form og alder. Dette er en rolig yogaform som inneholder bevegelse, pust, mantra og meditasjon.

 

Øvelsene utføres langsomt og kontrollert for å skape fleksibilitet, balanse og avspenning i kroppen med fokus på pust. Øvelsene vil blant annet være med på å bedre din kroppsholdning, øke konsentrasjon, styrke immunforsvaret og nervesystemet, øke sirkulasjonen til stramme muskler og stramt vev.

 

Myk Yoga har god effekt på vond rygg og nakke, hodepine, muskelplager, søvnproblemer, utbrenthet, stress, fordøyelsesplager og andre ubalanser. 

bottom of page