top of page

ASHTANGA YOGA

Ashtanga Yoga er en yogaform basert på Hathayoga, og som ble utviklet og gjort populær av Pathabi Jois. Praksisen består av fysiske og dynamiske øvelser. En typisk time inneholder flere repetisjoner av Solhilsen A og B etterfulgt av stående sekvenser og fortsetter videre med en av seks serier. De fleste som praktiserer Ashtanga Yoga jobber med første serie (primary series: Yoga chikitsa, yoga for health or yoga therapy).

yoga Asana
yoga Asana

Mål med timen

Ashtanga Yoga er en yogaform basert på åtte moralske prinsipper, og en serie med yogastillinger. Du utfører den samme sekvensen med positurer i en rask rekkefølge hver gang, med mål om å kombinere hver bevegelse med dyp pust.

 

Du vil gjøre øvelser som bygger styrke, øker bevegelighet, utholdenhet, disiplin og konsentrasjon. 

Hvem passer timen for?

Ashtanga Yoga er en av de mest krevende fysiske yogaformene, men det finnes mange moderasjoner og tilpasninger for nybegynnere så den kan i utgangspunktet gjøres av "alle", men du bør likevel være interesert i en yogaform som er fysisk krevende dersom du velger Ashtanga Yoga.

Du bør også kunne komme deg opp og ned fra gulvet uten store vansker. Dersom du har uttalt håndledd eller skulderproblematikk eller protese i hofte/kne vil vi heller anbefale en av våre roligere yogaformer eller Mensendieck.

yoga Class
bottom of page